Ajutor! Sunt pudică!

Pudoarea, dacă este relativă este aproape sănătoasă. Dar, dacă te împiedică să faci ceea ce vrei, trebuie să iei măsuri. Pudoarea este sănătoasă atâta timp cât nu se manifestă excesiv. În momentul în care pudoarea te împiedică să interacționezi cu cei din jur, să fii fericită alături de partener, poate fi extrem de nesănătoasă.

Foto: aufeminin.com

De ce suntem pudici?

Momentul trecerii la actul sexual, atât de importantă în viața unui cuplu, se poate dovedi o adevărată probă de forță pentru unele femei care refuză psihologic ideea de a se dezbrăca în fața partenerului. Această pudoare excesivă le face pe aceste femei să facă dragoste pe jumătate îmbrăcate sau cu lumina stinsă. În acest caz, pudoarea este o adevărată problemă, deoarece pe termen lung, poate distruge un cuplu. Este importantă analizarea originii acestei pudori excesive. Pudoarea poate avea cauze diverse: complexe, educația din copilărie, lipsa încrederii în sine, traume diferite.

În realitate, femeile se mint singure: că nu sunt epilate sau că au celulită este doar o scuză. În realitate, motivul este cu totul altul: nu corpul lor este problema ci simpla idee de a-l expune în fața cuiva.

Luptă împotriva complexelor

În primul rând trebuie să fii conștientă de faptul că puține femei sunt fericitele posesoare ale unui corp perfect. Trebuie să înveți să te accepți așa cum ești și să-ți pui în valoare atuurile fizice, deoarece ai cu siguranță o mulțime, de care poate încă nu ești conștientă.

Câteva sfaturi simple:

  • Ai încredere în partenerul tău, în bărbatul pe care îl iubești și te iubește. Acesta nu se oprește asupra detaliilor precum celulita.
  • Nu fă dragoste cu lumina stinsă. Optează pentru niște lumânări parfumate.